kulturellt & födelsedagsfika

I torsdags fyllt Sofie år! Så det är klart man firar den i Falun stolthet, Koppargruvan!
 
Stora stöten.. som den kallades. Dett var egentligen TRE mindre schackt som rasade ihop till ett ett enda stort. INGEN vart skadad eller död då det hände på 1 maj när alla gruvdrängar var lediga. Annan fakta; om din man dog i gruvan hade änkan rätt att öppna en krog i falun. Det fanns under ett tag 240 krogar här. Etage hade inte haft en chans!!
 
två peppande tjejer!
Krüft (!?)s- schackt! Där pumpar de än idag upp vatten från gruvan, därav en plingande klockan. Om den skulle sluta slå så betyder det att det inte pumpas upp något vatten och det i sin tur innebär att gruvan är påväg att vattenfyllas = inte bra.
 
Den här jävla baljan tog man upp koppar och ved i. Gruvarbetarna åkte som mest 8 pers i den också om dom "inte orkade" ta stegarna. då hade man en got i baljan och en utanför och sen tog man sats och satte baljan i gungning när det var dax att kliva av på sin våning och hoppade av och höll alla tummar för att inte halka och ramla rakt ner ungeför 200 meter. skön...t!
 
Lite kungar har varit där och skrivit autografer.
 
Mysig upptäcksfärd. Kostade 210 kronor. VAR SUPERPANK EFTER DET. Känner ni inte hur mycket jag lärt mig under min en timmes guidning though? känner att jag är värsta supermega experten på gruvan. En vacker dag ska jag skriva om berättelsen om fet-Mats här för er.
 
På kvällen var bjudna ut till hosjö för födelsedagsfika. var ju en fantastisk fik-orgie man hamnade i där ett tag. Hoppade av lite kalorier på studsmattan.
 
Chookies, snickerskakor, tårta och jordgubbar <3
 
En fin 22-åring!
 
Sofie & Sanna
 
Vilket fantastiskt inlägg detta vart.
 
Mer i veckan har jag jobbar otaliga timmar på ICA och gjort första arbetspasset på Statoil. Jag har varit på Batmanfilmen på bio, jag har ätit världens bästa middag hos familjen Cernold och spelat pingis med mina grabbar, jag har INTE badat i en sjö då Emma bangade, Jag har myst med Nellie och Martina & nu ska jag och äta hos pappa innan jag, Jocke, Frida, hennes Jocke, Marika och Elin ska till slussen och spela minigolf.
 
The Asteroids Galaxy Tour – Suburban Space Invader = yay!
 
 
Allmänt | | Kommentera
Upp